B-HARD 200k 21.5.2022.

B-HARD 200k Banja Luka – Posjeti Banja Luku i pomjeri svoje granice!

21.5.2022. u 8:00h starta uvodna manifestacija banjalučkog cikloturističkog brenda B-HARD.

Ova dugometražna sportsko-turistička biciklistička vožnja održava se na ruti Banja Luka – Slatina – Srbac – Prnjavor – Stanari – Teslić – Planina Borja – Kotor Varoš – Banja Luka (225 km)

U sklopu ovog događaja, učesnici će upoznati prirodne ljepote banjalučke, kao i sedam drugih opština i imati mogućnost da pomjere svoje psihofizičke granice. Očekuje ih odlično druženje, ali i nekoliko kontrolnih tačaka tj. punktova za osvježenje, kao i banjalučki specijaliteti s roštilja na cilju. Sama ruta prolazi raznovrsnim terenom (ravnica, hupseri, manja brda, pa i niža planina) i generalno bez mnogo saobraćaja, tako da će biti ugodna u turističkom smislu, a izazovna kao trening vožnja. Svi učesnici će imati osiguranje za slučaj povreda.

Manifestacija uživa podršku Grada Banja Luka, Turističke organizacije Banja Luka, Roštiljnice A&DTurističke organizacije Opštine Teslić i Turističke organizacije Opštine Srbac i Sportsko-turističke organizacije Opštine Stanari. Medijska podrška Bike MagazinKlix

Pogledajte kako izgleda ova vožnja:

Start je u 8:00h, a da bi učesnik uspješno završio vožnju, mora doći na sve kontrolne tačke u predviđenom vremenu, kao i na cilj do 21:30h.

Start se nalazi u krugu bivšeg Čajaveca, na lokaciji Centra za bolji kvalitet života, Ul. Jovana Dučića 23a. Start je u 8:00 i potrebno je doći 30 minuta ranije, preporučljivo u opremi za vožnju i spremnim bidonima, zbog preuzimanja putnog kartona i ostale dokumentacije. Start ostaje otvoren do 9:00, a u slučaju kašnjenja potrebno je obavijestiti organizatora. Na startnom mjestu je moguće parkirati i ostaviti automobil, a raspoložive su i svlačionice i toalet.

Google Maps lokacija: https://goo.gl/maps/MCR4dHVAhn42

Šta su tačno breveti, možete pročitati u ovom članku: https://www.zivimobolje.org/breveti-dugometrazne-biciklisticke-voznje/

NAPOMENA 1: Ovaj brevet iz B-HARD 200k serijala nije u sistemu BRM homologacije.
NAPOMENA 2: Na ruti se odvijaju radovi na obnovi asfalta i moguće su kraće dionice s nedovršenom podlogom, ali su prohodne.

Učešće neće biti dozvoljeno neprijavljenim i samim tim neosiguranim učesnicima.

Detalje pogledajte na karticama ispod ovog teksta.

Ruta: Banja Luka – Slatina – Srbac – Prnjavor – Stanari – Teslić – Planina Borja – Kotor Varoš – Banja Luka (225 km)

Link na RideWithGPS rutuPreuzmite GPX navigacioni fajlPreuzmite FIT navigacioni fajlPreuzmite TCX navigacioni fajl

Manifestacija se održava u svim vremenskim uslovima.

Osnovne obaveze svakog učesnika su punoljetsvo i poštovanje svih propisa definisanih Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.

Pored toga, u smislu opreme, obavezni su:

Kaciga. Jer glavu čuva.

Svjetla. Prednje i zadnje (konstantno). Budući da breveti, zbog dužine, mogu da se voze i po noći, obavezna je upotreba prednjeg svjetla, pokretanog dinamom ili baterijama – i zadnjeg svjetla, koje ima konstantni mod rada.

Svjetloodbojni prsluk. U slučaju vožnje u uslovima smanjene vidljivosti, mrak, sumrak, zora, magla, kiša, obavezna je upotreba svjetloodbojnog prsluka, jer se na taj način povećava vidljivost bicikla i bicikliste i smanjuje mogućnost nepredviđenih situacija u toku vožnje.

Svaki vozač koji ne ispunjava ove uslove neće moći da startuje,

Prijave za vožnju i uplatu članarine u iznosu od 20 KM (ili 50 KM uz uslugu bike fitting-a) je potrebno izvršiti najkasnije do srijede, 18.5.2022. Učešće za biciklistkinje je besplatno.

Članarinu je moguće uplatiti na žiro račun Udruženja građana Centar za bolji kvalitet života, 5620998140343411 NLB Banka, uz naznaku “članarina za maj” ili lično u prostorijama Udruženja, Ul. Jovana Dučića 23a, gdje će biti i start vožnje, u periodu od 19h do 21h radnim danom.


Prezime i ime

.


Mjesto

.


Vrijeme vožnje

.