Brevet B-HARD 200k 12.6.2021.

Dugometražna biciklistička vožnja, tzv. BREVET, iz B-HARD serije breveta.

Ruta: Banja Luka – Mrakovica (NP Kozara) – Bronzani Majdan – Kola – Čađavica – Balkana – Krupa na Vrbasu – Banja Luka (224 km)

Na ovoj kružnoj ruti, učesnike očekuje nekoliko kontrolnih tačaka, uz osvježenje na Mrakovici, Balkani i na cilju. Sama ruta prolazi raznovrsnim terenom i generalno bez mnogo saobraćaja, tako da će biti ugodna u turističkom smislu, a izazovna kao trening vožnja. Poseban kuriozitet je zajednički start s učesnicima breveta od 1200 km, kao i jedinstven doživljaj dočeka svitanja na biciklu.

Start je u 5:00, a da bi učesnik uspješno završio vožnju, mora doći na sve kontrolne tačke u predviđenom vremenskom intervalu, kao i na cilj do 18:30h.

Podjela putnih kartona, brifing i promotivna vožnja kroz Banja Luku će biti održani 11.6.2021. (petak), u 17h (Park Petar Kočić). U slučaju nemogućnosti prisustva i najavu, izuzetno prije samog starta, u 4:30 naredni dan. Takođe, u danima koji prethode manifestaciji, imaćemo organizovane društvene vožnje u regiji, u dužinama između 55 i 90 km.

Start će biti održan u Parku Petar Kočić u centru Banja Luke, kao što je navedeno u 5:00h i potrebno je doći najmanje 30 minuta ranije, u opremi za vožnju, spremnim bidonima, prednjim i zadnjim svjetlom i reflektujućim prslukom. U slučaju kašnjenja potrebno je obavijestiti organizatora. U blizini startnog mjesta postoji više javnih parkinga na kojim je moguće parkirati i ostaviti automobil (uz plaćanje dnevne karte).

Za učesnike smo obezbijedili i veoma povoljnu opciju noćenja u Banja Luci, nedaleko od lokacije starta – Hostel Herz, uz 10% popusta na regularne cijene, besplatnim parkingom i kafom u Caffe Hertz. Za rezervaciju, obratite se na 066/617-627 ili info@hostelherz.com

Kako bi vam vožnja bila ugodnija i uz bolje performanse, možete odabrati i članarinu koja uključuje podešavanje pozicije na biciklu tj. bike fitting.

Google Maps lokacija starta: https://goo.gl/maps/fJUeiq7yrShCCqNu5

Šta su tačno breveti, možete pročitati u ovom članku: https://cybernck.com/blog/ultramaratonske-voznje-i-breveti-sta-su-breveti/

Pročitajte i članak sa mnogobrojnim savjetima za vožnje dužine 200 km: https://cybernck.com/blog/ultramaratonske-voznje-i-breveti-kako-voziti-200-km/

Učešće neće biti dozvoljeno neprijavljenim i samim tim neosiguranim učesnicima.

Detalje pogledajte na karticama ispod ovog teksta.

Ruta: Banja Luka – KT1 57 km MRAKOVICA (NP KOZARA) – Bronzani Majdan – Kola – Čađavica – KT2 161 km BALKANA – Krupa na Vrbasu – Banja Luka (224 km)

Link na RideWithGPS rutuFajlovi za rutiranje

Manifestacija se održava u svim vremenskim uslovima.

Osnovne obaveze svakog učesnika su punoljetsvo i poštovanje svih propisa definisanih Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.

Pored toga, u smislu opreme, obavezni su:

Kaciga. Jer glavu čuva.

Svjetla. Prednje i zadnje (konstantno). Budući da breveti, zbog dužine, mogu da se voze i po noći, obavezna je upotreba prednjeg svjetla, pokretanog dinamom ili baterijama – i zadnjeg svjetla, koje ima konstantni mod rada.

Svjetloodbojni prsluk. U slučaju vožnje u uslovima smanjene vidljivosti, mrak, sumrak, zora, magla, kiša, obavezna je upotreba svjetloodbojnog prsluka, jer se na taj način povećava vidljivost bicikla i bicikliste i smanjuje mogućnost nepredviđenih situacija u toku vožnje.

Svaki vozač koji ne ispunjava ove uslove neće moći da startuje i biće diskvalifikovan.

Molimo vas da se upoznate i sa kompletnim pravilnikom brevet vožnji.

Link na pravila breveta

Prijave za vožnju i uplatu članarine u iznosu od 20,00 KM ili 50,00 KM s uslugom bike fitting-a, potrebno je izvršiti najkasnije do srijede, 9.6.2021.

Startninu je moguće uplatiti na žiro račun Udruženja građana Centar za bolji kvalitet života, 5620998140343411 NLB Banka, uz naznaku “članarina za jun” ili lično u prostorijama Udruženja, Ul. Jovana Dučića 23a, od 19-21h, uz prethodnu najavu.


Prezime i ime

Borojević Darijo
Puškar Goran
Čavar Bojan
Ćosović Vladimir
Medić Stevan
Kovačević Savo
Partalo Boris
Marić Duško
Dimitrijević Filip


Mjesto

Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka


Vrijeme vožnje

12:30
DNF
12:14
12:14
12:30
9:09
9:09
12:14
7:59