Brevet 200k 13.4.2019.

Dugometražna biciklistička vožnja, tzv. BREVET.

Ruta: Banja Luka – Srbac – Prnjavor – Teslić – Borja – Banja Luka (216 km)

Na ovoj kružnoj ruti, učesnike očekuje nekoliko punktova za osvježenje, koji će istovremeno biti i kontrolne tačke. Sama ruta prolazi raznovrsnim terenom (ravnica, manja brda, pa i niža planina) i generalno bez mnogo saobraćaja, tako da će biti ugodna u turističkom smislu, a i izazovna kao trening vožnja.

Glavna kontrolna tačka, takođe i najviša na ruti, je Hotel Hajdučke vode, u okviru istoimenog sportsko-rekreativnog centra, na 800 m/nv. Hotel je za sve učesnike upriličio slasno osvježenje!

Takođe, vožnja je podržana od strane MUP-a RS, a svi učesnici će biti osigurani kod Triglav Osiguranja.

Start je u 8:00, a da bi učesnik uspješno završio vožnju, mora doći na sve kontrolne tačke u predviđenom vremenu, kao i na cilj do 21:30.

Šta su tačno breveti, možete pročitati u ovom članku: https://www.zivimobolje.org/breveti-dugometrazne-biciklisticke-voznje/

Detalje pogledajte na karticama ispod ovog teksta.

Ruta: Banja Luka – Srbac – Prnjavor – Teslić – Borja – Banja Luka (216 km)

Link na RideWithGPS rutuPreuzmite FIT navigacioni fajlPreuzmite GPX navigacioni fajl

Prvih 65 km je prilično ravno, tako da ćete moći da uđete u ritam vožnje. Na pravcu od Laktaša do Razboja postoji nekoliko rupa na putu, pa se čuvajte i na vrijeme obavještavajte ostale vozače.

Na 66. km vas očekuje kratak, ali intenzivan uspon (1,5 km sa prosjekom 6%), da vas malo razbudi prije nadolazeće blago valovite dionice, sa tendencijom spusta. Na 83. km vas ponovo očekuje kratak uspon (1 km sa prosjekom 6%), nakon čega se spuštate u Prnjavor.

Nakon prelaska preko autoputa, počinje uspon na Vučjak, dužine 3,5 km, ali prosjeka samo 3,7% i s odgovarajućim spustom s druge strane. Teren je nakon toga prilično ravan, osim blagog prevoja prije samog Teslića.

Poslije Teslića, put konstantno ide blago uzbrdo, da bi se pretvorio u uspon na Borja, dužine 7,5 km i prosjeka 4,5%, koji kulminira dodatnim kratkim i oštrim usponom do sportsko-rekreativnog centra Hajdučke vode, na visini od 800 m.

Nakon svakog penjanja dolazi spust, tako da vas, nakon osvježenja u Hotelu, očekuje dug spust sa Borja, a i cesta koja ide blago nizbrdo sve do Banja Luke, s izuzetkom jednog hupsera prije Čelinca.

Čestitamo, došli ste na cilj!

0 km – START

Start se nalazi u krugu bivšeg Čajaveca, na lokaciji Centra za bolji kvalitet života, Ul. Jovana Dučića 23a. Start je u 8:00 i potrebno je doći 20-30 minuta ranije, zbog preuzimanja putnog kartona i ostale dokumentacije. Start ostaje otvoren do 9:00, a u slučaju kašnjenja potrebno je obavijestiti organizatora.
https://goo.gl/maps/MCR4dHVAhn42

45 km – Kontrolna tačka 1

Kontrolna tačka 1 je otvorena od 9:19 do 11:15 i biće u pratećem vozilu, pozicioniranom na lokaciji benzinske pumpe Ćejić Petrol, s desne strane puta. Na ovoj kontrolnoj tački ćete imati mogućnost da dopunite vodu, a dobićete i čokoladicu, za energiju prije prvih uspona na ruti. U slučaju da ste kasnili na start, vremensku kontrolu ćete obaviti na Ćejić Petrol.
https://goo.gl/maps/QCA6p7cZ29S2

87 km – Kontrolna tačka 2

Kontrolna tačka 2 je otvorena od 10:34 do 13:48 i biće na benzinskoj pumpi Krajina Petrol, u centru Prnjavora, s desne strane puta. Na ovoj kontrolnoj tački vas očekuje osvježenje u vidu soka ili izotonika od 0.5l, a dodatno i negazirana voda od 0.5l.
https://goo.gl/maps/4StyQQCERyE2

125 km – Kontrolna tačka 3

Kontrolna tačka 3 je otvorena od 11:41 do 16:20 i biće u kontrolnom vozilu na odmorištu s desne strane puta, između Stanara i Teslića. Na ovoj kontrolnoj tački ćete moći dopuniti zalihe šećera, jer vas očekuje Coca Cola, voda, keks, kao i banana za put, prije dugačkog uspona na Borja.
https://goo.gl/maps/XfbYBqX6x3u

157 km – Kontrolna tačka 4

Kontrolna tačka 4 je otvorena od 12:37 do 18:28 i biće u Hotelu Hajdučke vode, u okviru istoimenog sportsko-rekreativnog centra. Na ovoj kontrolnoj tački, koju sponzoriše navedeni hotel, kao nagrada za uspon na 800 m/nv vas očekuje slasno osvježenje u vidu kolača.
https://goo.gl/maps/VN2X8HH92172

216 km – CILJ

Cilj je otvoren od 13:53 do 21:30 i biće u Bife-u Kod Bate, u centru Banja Luke. Sve učesnike očekuje trijumfalno piće po izboru.
https://goo.gl/maps/FtHajLK4qKs

Manifestacija se održava u svim vremenskim uslovima.

Osnovne obaveze svakog učesnika su punoljetsvo i poštovanje svih propisa definisanih Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.

Pored toga, u smislu opreme, obavezni su:

Kaciga. Jer glavu čuva.

Svjetla. Prednje i zadnje (konstantno). Budući da breveti, zbog dužine, mogu da se voze i po noći, obavezna je upotreba prednjeg svjetla, pokretanog dinamom, ili baterijama, i zadnjeg svjetla, koje ima konstantni mod rada.

Svjetloodbojni prsluk. U slučaju vožnje u uslovima smanjene vidljivosti, mrak, sumrak,zora,  magla, kiša, obavezna je upotreba svjetloodbojnog prsluka, jer se na taj način povećava vidljivost bicikla i bicikliste, i smanjuje mogućnost nepredviđenih situacija u toku vožnje.

Svaki vozač koji ne ispunjava ove uslove neće moći da startuje, i biće diskvalifikovan.

Molimo vas da se upoznate i sa kompletnim pravilnikom brevet vožnji.

Link na pravila breveta

Prijave za vožnju i uplatu kotizacije u iznosu od 20,00 KM je potrebno izvršiti najkasnije do srijede, 10.4.2019.

Kotizaciju je moguće uplatiti na žiro račun Udruženja građana Centar za bolji kvalitet života, 5620998140343411 NLB Banka, uz naznaku “članarina za brevet” ili lično u prostorijama Udruženja, Ul. Jovana Dučića 23a, gdje će biti i start vožnje, u periodu od 8h do 16h svakim radnim danom i subotom i 19h do 21h radnim danom.


Prezime i ime

Adžić Alen
Atlagić Nikica
Bardak Mujo
Bošnjak Dragutin
Đorojević Minja
Đukić Đorđe
Garača Miodrag
Grebić Jasmin
Jović Boban
Kordić Vedran
Kovačević Saša
Kovačević Savo
Krtalić Biljana
Mandušić Igor
Muftić Mirza
Palić Nermin
Puškar Goran
Širić Ivan
Trbić Vladimir
Vasilić Gordan
Vejnović Miloš
Zorić Toni


Mjesto

Banja Luka
Banja Luka
Sarajevo
Mostar
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Sarajevo
Teslić
Mostar
Banja Luka
Banja Luka
Mostar
Tomislavgrad
Breza
Jablanica
Banja Luka
Žepče
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Mostar


Rezultat:

DNS
8:40
10:25
7:57
DNS
DNF
DNF
10:25
11:30
7:57
DNS
DNS
DNF
DNF
10:25
8:21
DNF
DNS
DNF
9:41
DNS
DNF