Brevet B-HARD 200k i promo vožnja B-WOMEN 100k – 29.8.2020.

Dobrodošli na oficijelnu dugometražnu biciklističku vožnju, tzv. brevet, iz B-HARD serije breveta i promotivnu žensku vožnju!

B-200 ruta: Banja Luka – Mrakovica (NP Kozara) – Bronzani Majdan – Kola – Čađavica – Balkana – Banja Luka (221 km)

B-WOMEN ruta: Banja Luka – Mrakovica (NP Kozara) – Bronzani Majdan – Banja Luka (124 km)

Na ovoj kružnoj ruti, učesnike očekuje nekoliko kontrolnih tačaka, uz osvježenje na Mrakovici i Balkani, koje su ujedno i kontrolne tačke za B-1200 (ženska promotivna vožnja posjećuje samo Mrakovicu) i na cilju. Sama ruta prolazi raznovrsnim terenom i generalno bez mnogo saobraćaja, tako da će biti ugodna u turističkom smislu, a izazovna kao trening vožnja. Poseban kuriozitet je zajednički start s učesnicima breveta od 1200 km, kao i jedinstven doživljaj dočeka svitanja na biciklu.

Start je u 5:00h, a da bi učesnik uspješno završio vožnju, mora doći na sve kontrolne tačke u predviđenom vremenskom intervalu, kao i na cilj do 18:30h.

Podjela putnih kartona, brifing i promotivna vožnja kroz Banja Luku će biti održani 28.8.2020. u petak, u poslijepodnevnih časovima (za B-WOMEN nema putnog kartona). U slučaju nemogućnosti prisustva i najavu, izuzetno prije samog starta, u 4:30h naredni dan. Takođe, u danima koji prethode manifestaciji, imaćemo organizovane društvene vožnje u regiji, u dužinama između 55 i 90 km.

Start će biti održan u Parku Petar Kočić u centru Banja Luke, kao što je navedeno u 5:00h i potrebno je doći najmanje 30 minuta ranije, u opremi za vožnju, spremnim bidonima, prednjim i zadnjim svjetlom i reflektujućim prslukom. U slučaju kašnjenja potrebno je obavijestiti organizatora. U blizini startnog mjesta postoji više javnih parkinga na kojim je moguće parkirati i ostaviti automobil (uz plaćanje dnevne karte).

Organizator je obezbijedio i veoma povoljnu opciju noćenja u Banja Luci, nedaleko od lokacije starta.

Google Maps lokacija: https://goo.gl/maps/fJUeiq7yrShCCqNu5

Šta su tačno breveti, možete pročitati u ovom članku: https://www.zivimobolje.org/breveti-dugometrazne-biciklisticke-voznje/

Učešće neće biti dozvoljeno neprijavljenim i samim tim neosiguranim učesnicima.

Detalje pogledajte na karticama ispod ovog teksta.

Manifestacija se održava u svim vremenskim uslovima.

Osnovne obaveze svakog učesnika su punoljetsvo i poštovanje svih propisa definisanih Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.

Pored toga, u smislu opreme, obavezni su:

Kaciga. Jer glavu čuva.

Svjetla. Prednje i zadnje (konstantno). Budući da breveti, zbog dužine, mogu da se voze i po noći, obavezna je upotreba prednjeg svjetla, pokretanog dinamom ili baterijama – i zadnjeg svjetla, koje ima konstantni mod rada.

Svjetloodbojni prsluk. U slučaju vožnje u uslovima smanjene vidljivosti, mrak, sumrak, zora, magla, kiša, obavezna je upotreba svjetloodbojnog prsluka, jer se na taj način povećava vidljivost bicikla i bicikliste i smanjuje mogućnost nepredviđenih situacija u toku vožnje.

Svaki vozač koji ne ispunjava ove uslove neće moći da startuje i biće diskvalifikovan.

Molimo vas da se upoznate i sa kompletnim pravilnikom brevet vožnji.

Link na pravila breveta

Učešće za pripadnice ženskog pola u okviru breveta B-200 i ženske promotivne vožnje B-WOMEN je besplatno. Muškarci prijavu plaćaju u iznosu od 20,00 KM i uplatu je potrebno izvršiti najkasnije do ponedjeljka, 24.8.2020.

Prijavu je moguće uplatiti na žiro račun Udruženja građana Centar za bolji kvalitet života, 5620998140343411 NLB Banka, uz naznaku “članarina za avgust” ili lično u prostorijama Udruženja, Ul. Jovana Dučića 23a, uz prethodnu najavu.


Prezime i ime

Bašić Amur
Čađo Marko
Garača Miodrag
Kosić Dino
Kovačević Savo
Malešević Vid
Partalo Boris
Puškar Goran
Radoš Nikola
Tepić Jugoslav Vuk
Vasić Srđan
Vejnović Miloš


Mjesto

Banja Luka
Prijedor
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Banja Luka
Teslić
Banja Luka
Prijedor
Banja Luka


Prezime i ime

DNS
11:09
9:51
DNF
9:18
DNF
9:18
9:51
9:51
9:51
DNF
9:18